Miljöcertifiering av byggnader

Är ni ute efter en miljöcertifiering till er byggnad för att höja marknadsvärdet? Eller ställer kommunens tilldelning av mark krav på miljöcertifiering? Oavsett så hjälper vi er med att samordna ditt projekt för att certifiera byggnaden. Även utför vi samtliga nödvändiga beräkningar som ska redovisas till en certifiering. Med andra ord så är vi en komplett part som kommer hjälpa er från start till mål.

Sammanfattningsvis så tveka inte att höra av er till oss om ni har några frågor!

Certifierad miljösamordnare

Personlig service

Utför även nödvändiga beräkningar

Vilka fördelar finns det med en miljöcertifiering?

Inledningsvis så kommer en miljöcertifiering att höja marknadsvärdet på din byggnad på flera sätt.

För det första så kommer en miljöcertifiering att attrahera miljömedvetna hyresgäster som är beredda att betala en högre hyra jämfört med en icke miljöcertifierad byggnad.

För det andra så medför en miljöcertifiering att den används som ett verktyg för att styra och kvalitetssäkra planering och projektering av en byggnad. Även som styrinstrument under byggproduktion, som då är ett kvitto på att byggnaden faktiskt har uppförts korrekt utan fel och brister.

Vidare så ställs det idag oftare krav från kommunerna att i vissa områden och vid markanvisningar så ska byggnader miljöcertifieras.

 

Certifierad miljösamordnare

Vi är certifierade samordnare för Miljöbyggnad och NollCO2.

Detta medför att vi har god kunskap att leda projekt från projektstart till färdig certifierad byggnad. Särskilt med en effektiv prioriteringsordning på nödvändiga arbetsmoment för att minimera kostnaderna i projektet för certifieringen. Framför allt så innebär det att ni kan känna er trygga med att vi vet vad vi gör.

Upprättar nödvändiga beräkningar!

Vidare så har vi den kompetens och programvara som krävs för samtliga beräkningar till miljöcertifieringen. Med andra ord så är vi en komplett part som kan utföra både miljöcertifieringen och alla nödvändiga beräkningar. Detta leder till kortare informationsvägar och en kostnadseffektivare arbetsprocess.

Följaktligen så kan ni läsa mer om de beräkningar som vi skriver om på hemsidan som länkas nedan. Målet är att lägga upp mer information om beräkningar framöver.

Sammanfattningsvis de beräkningar som vi utför är:
- Energiberäkning
- Effektbehovsberäkning
- Solvärmelastberäkning
- Termiskt inomhusklimat beräkning
- Dagsljusberäkning
- LCA

Vilken miljöcertifiering ska man välja?

Vilken miljöcertifiering som passar just din byggnad bäst beror först och främst på om det är en nybyggnad eller befintlig byggnad. Även hur verksamheten som bedrivs i byggnaden ser ut påverkar valet av miljöcertifieringen. Också hur kundmarknaden ser ut i området och vilken ambitionsnivå som önskas kopplat till bolagsmål, energianvändning, miljöfrågor och ekonomi. Det vill säga att det inte finns ett rätt svar för alla vad som blir bäst. Allt som allt så hjälper vi till att guida er genom denna djungel av miljöcertifieringar.

Med det sagt så utgår vi från de vanligaste miljöcertifieringar på marknaden som tillhandahålls av Sweden Green Building Council (SGBC), vilka är Miljöbyggnad, Miljöbyggnad iDrift, NollCO2 och GreenBuilding. Även Svanen kan miljöcertifieras för bostäder och förskolor. Oavsett så kommer vi hjälpa er hitta en miljöcertifiering som passar erat och byggnadens behov.

Kort sagt hör av er till oss så kan vi berätta mer om vilken miljöcertifiering som passar just erat projekt!

Ansök om grönt bolån!

För att bidra till minskad energianvändning erbjuder flera banker grönt bolån. Det innebär att du som köper eller äger en miljömärkt bostad kan få rabatt på din boränta. Det vill säga att kunna minska era utgifter samtidigt som ni kan ta ut en högre hyra från miljömedvetna hyresgäster. Å andra sidan kan du också sänka dina privata bolånekostnader med ett grönt bolån.

Sammanfattningsvis så ger vi er en kostnadsfri bedömning om eran byggnad uppfyller kriterierna enligt nedan. Det vill säga att ni betalar inget om ni inte uppfyller kravet för grönt bolån.

Hur får jag grönt bolån?

Det skiljer från bank till bank men din byggnad behöver uppfylla minst ett av följande krav:

  • Ha en giltig energideklaration med energiklass A, B eller C, enligt Boverkets energiklassificering från 1 januari 2014.
  • Vara en guld- eller silvercertifierad Miljöbyggnad enligt Sweden Green Building Council.
  • Vara ett svanenmärkt hus enligt Miljömärkning Sverige.
  • Vara ett certifierat passivhus.

För mer information om miljöcertifiering

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan